Család-barát

POTPIE/ Csésze pitek

1 és 4 személyre
Töltelék:
1/2 kg édesburgonya
1/2 kg darált pulyka hús
1 fej vöröshagyma vagy fel póréhagyma
3 evőkanál napraforgó olaj
2 gerezd fokhagyma
1/1 kávés kanál fahéj, szerecsendió, romai kömény, gyömbér
só és bors ízlés szerint
1 púpos kanál darált lenmag
2 kanál tej vagy tojás sárgája a tészta bekenéséhez
Leveles tészta, kész vagy házi receptek szerint

Elkészítés:
Kicsit megpuhítjuk az olajban a hagymát, utána a fokhagymát, nem égetjük csak üvegesre fonnyasztjuk, bele keverjük a fűszereket, hozza adunk a darált húst és készre, kevergetve megsütjük. Figyeljünk, hogy ne égjen az étel!
Hozza adunk közepesen felvágott (kb. 1 cm vastag vagy olyan amilyen tetszik) édesburgonyát és egy kicsit megpároljuk, amíg majdnem puha, majd hagyjuk hűlni egy kicsit.
Áttesszük vagy benne hagyunk az edénytől függően a tölteléket, rászórjuk a darált lenmagot es belekeverjük.
Az edény formájára és méretére kinyújtjuk a leveles tésztát és ráteszünk az edény tetejére. Bekenjük tejjel vagy tojás sárgájával. Megszúrjuk villával az adagok méretet es betesszük a sütőbe 180 C fokra, kb. 20 percre sütni, amíg a tészta arany barna színű lesz. Hagyjuk egy kicsit hűlni és ízleljük a ropogós tésztát az étel tetején.

További olvasnivalók