Család-barát

Család-barát – receptek

Valentine krémleves, zeller, alma és paszternákból

4 személyre
Hozzávalók:
2 kanál napraforgó olaj
közepes zeller gumó
nagyobb paszternák gyökér
közepes alma
1/2 póréhagyma vagy kis fej vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
1-1.5 liter forró víz
kis kanál tejszín ízesítéshez

Elkészítés:
Zellert, hagymát és a paszternákot közepes méretű darabokra vágjuk, az almát nagyobbakra.
Beletesszük egy lábosba, hozza keverünk 2 kanál olajat. A zöldségeket olajban, keverés mellett egy kicsit felmelegítjük (nem sütjük), öntünk bele forrásban lévő vizet és majdnem készre főzzük, ekkor adjuk hozzá az almát. Hogy minél kevesebb vitamin párolódjon el. Az olajban való forgatás, parolás a vitaminok megőrzése miatt fontos. Ha mar megfőtt, turmixszoljuk szét, tetszés szerint tehetünk bele kis kanál citromlevet es tejszínhabot.

Főzési idő: 15 perc
Előkészítési idő: 15 perc

További olvasnivalók