Család-barát

Erdélyi savanyú vetrece

Hozzávalók (10 adagra):
1,60 kg Marhalábszár
35 dkg Vöröshagyma
10 dkg Füstölt szalonna
20 dkg Sertészsír

2 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
Őrölt feketebors, babérlevél
5 dkg Mustár
8 cl citromlé
5 dkg liszt
2 dl Tejföl

Elkészítés:
A marhahúst ceruza vékonyságú csíkokra daraboljuk. Sertészsírban csíkokra vágott szalonnát olvasztunk, ehhez finomra vágott vöröshagymát adunk, pirítjuk, majd hozzáadjuk az előkészített húst. Sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Gyakori keverés közben, fedő alatt pároljuk. Ha a leve elpárolog, zsírjára pirul, felöntjük fehérborral. Így pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ekkor tejfölös habarást adunk hozzá, ezzel jól kiforraljuk. Utána ízesítünk mustárral, citromlével, kevés cukorral, sóval. Tálaláskor meglocsoljuk kevés melegített tejföllel.

További olvasnivalók