Család-barát

Család-barát – receptek

Kapros borda

Hozzávalók:
Személyenként egy jókora szelet sertéskaraj kicsontozva
1-1 nagy csokor kapor és petrezselyem,
Olaj a sütéshez.
1db paradicsom
1db zöldpaprika
1dl tejföl
1evőkanál liszt
2dl erőleves (kockából)

bors

Elkészítés:
A hússzeleteket sózom, borsozom és az olajon mindkét oldalát hirtelen megsütöm, kuktába helyezem. A zsiradékon, amelyen a hús sült, megdinsztelem az apróra vágott kaprot, a petrezselymet, a felszeletelt paradicsomot és zöldpaprikát. Mindezt a kuktába teszem a húsra, ráöntöm a levest, és sípolás után 10 percig főzöm, végül a lisztes tejföllel még egyszer átforralom. Hosszúmetélttel tálalom.

További olvasnivalók