Család-barát

Család-barát – receptek

Mozzarellával töltött csirkemell bazsalikomos-paradicsomos bulgurral

Hozzávalók:
- 4 szelet bacon
- 24 dkg bulgur
- 4 ek sűrített paradicsom
- 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- 2 szál újhagyma
- 60 dkg csirkemell filé
- só, bors, kakukkfű
- mozzarella
- aszalt paradicsom 4 szelet

Elkészítés:
A bulgurt edénybe tesszük, hozzáadjuk a paradicsompürét, darabolt fokhagymát, 2 ek. olívaolajat, felkarikázott újhagymát, sót, borsot, bazsalikomot és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, lefedjük és főzzük.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, ráhelyezzük a sajtszeleteket és az aszalt paradicsomokat, feltekerjük. Baconnal burkoljuk. Olajat forrósítunk egy serpenyőben és záró felével lefelé elkezdjük sütni, majd fordítunk rajta és a másik oldalát is sütjük. Pihentetjük, majd felszeleteljük és a bulgurral tálaljuk.

További olvasnivalók