Család-barát

Mozzarellával töltött csirkemell bazsalikomos-paradicsomos bulgurral

Hozzávalók:
– 4 szelet bacon
– 24 dkg bulgur
– 4 ek sűrített paradicsom
– 4 ek olívaolaj
– 2 gerezd fokhagyma
– bazsalikom
– 2 szál újhagyma
– 60 dkg csirkemell filé
– só, bors, kakukkfű
– mozzarella
– aszalt paradicsom 4 szelet

Elkészítés:
A bulgurt edénybe tesszük, hozzáadjuk a paradicsompürét, darabolt fokhagymát, 2 ek. olívaolajat, felkarikázott újhagymát, sót, borsot, bazsalikomot és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, lefedjük és főzzük.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, ráhelyezzük a sajtszeleteket és az aszalt paradicsomokat, feltekerjük. Baconnal burkoljuk. Olajat forrósítunk egy serpenyőben és záró felével lefelé elkezdjük sütni, majd fordítunk rajta és a másik oldalát is sütjük. Pihentetjük, majd felszeleteljük és a bulgurral tálaljuk.

További olvasnivalók