Család-barát

Szarvas borjúcomb feketegyökérrel, gránátalmás kellel

Hozzávalók 4 főre:
– 500 g szarvas borjúcomb
– 200 g feketegyökér
– 200 g kel, vagy kelkáposzta
– 1/2 db gránátalma:
– 80 g vaj
– 1 dl fehérbor
– 8 dl zöldség alaplé
– 1 kis fej vöröshagyma
– Só, bors, citromlé

Elkészítés:
A szarvasborjú combot négy egyforma szeletre vágom, sózom, borsozom és forró serpenyőben minden oldalát elősütöm. (félig kész állapot) Langyos helyen pihentetem a tálalásig, akkor majd a serpenyőben befejezem a sütést a kellő módozat eléréséig. A kelt sós vízben leforrázom, és jeges vízben kihűtöm. A forrázó vízből esetleg, kevés zöldség hozzáadásával, zöld fűszernövényekkel alaplevet főzök. A feketegyökért alaposan megtisztítom, és apróra vágom. Egy edényben kevés olajon megpirítom, felöntöm fehérborral, amit teljesen elpárolok, majd hozzáadok a zöldség alapléből. Ebben puhára párolom a gyökeret és hideg vajjal enyhén besűrítem. Ha szükségét érezzük pici citromlével savasíthatjuk egy kicsit. Egy tányér közepére rendezem a gyökeret, a szószában a kelt közben egy serpenyőben kevés vajon megmelegítem, hozzáadom a gránátalma magokat, ízesítem, só-bors. Ezt a feketegyökér közepére rendezem, és rá helyezem a pihentetett, majd visszasütött szarvas borjúhúst.

További olvasnivalók