Család-barát

Szilvás “nem-gombóc” desszert

Hozzávalók 4 főre:
– 160 g szilvalekvár, vagy fagyasztott szilva
– 100 g főtt áttört burgonya
– 3 dl tej
– 50 g vaj
– 1/2 db vanília rúd
– 15 g cukor
– 80 g pirított zsemlemorzsa
– Fahéjas porcukor

Elkészítés:
Ha fagyasztott szilvával dolgozunk, akkor megszórom fahéjas porcukorral és 100-120 fokos sütőben sűrű lekvár állapotúra sütöm. A főtt áttört burgonyát simára turmixolom a tejjel a vajjal, ízesítem vaníliával, cukorral. Ha teljesen sima, habszifonba töltöm és melegen tartom. Tálalás: megfelelő mély edénybe (csatos üveg, pohár, kehely, stb) teszem, alulra a szilvát, rá teszem a pirított morzsa felét, majd a habszifonból a burgonyahabot, a morzsa másik felét és megszórom fahéjas porcukorral.

További olvasnivalók