Család-barát

Család-barát – receptek

Szilvás “nem-gombóc” desszert

Hozzávalók 4 főre:
- 160 g szilvalekvár, vagy fagyasztott szilva
- 100 g főtt áttört burgonya
- 3 dl tej
- 50 g vaj
- 1/2 db vanília rúd
- 15 g cukor
- 80 g pirított zsemlemorzsa
- Fahéjas porcukor

Elkészítés:
Ha fagyasztott szilvával dolgozunk, akkor megszórom fahéjas porcukorral és 100-120 fokos sütőben sűrű lekvár állapotúra sütöm. A főtt áttört burgonyát simára turmixolom a tejjel a vajjal, ízesítem vaníliával, cukorral. Ha teljesen sima, habszifonba töltöm és melegen tartom. Tálalás: megfelelő mély edénybe (csatos üveg, pohár, kehely, stb) teszem, alulra a szilvát, rá teszem a pirított morzsa felét, majd a habszifonból a burgonyahabot, a morzsa másik felét és megszórom fahéjas porcukorral.

További olvasnivalók