Család-barát

Csicsóka krémleves füstölt libamellel

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csicsóka
1-2 db nagyobb burgonya
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
40 g vaj
1,5 l víz
2 dl 15% tejszín
só,bors
10 dkg Füstölt libamell

Elkészítés:
A csicsókát nem kell meghámozni, csak bő vízben egy körömkefével átdörzsölni. Vajon apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát párolunk, majd beletesszük az összevágott csicsókát és a burgonyát, utána pedig felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ha ez kész, beleöntjük a tejszínt, elkeverjük, és egy botmixerrel pürésítjük. 5-8 percig intenzíven kavargatva melegítjük, és kész. Tálalásnál a libamellet vékony szeletekre vágjuk és a tányér közepére halmozzuk.

További olvasnivalók