Család-barát

Család-barát – receptek

Ropogós libacomb chilis mézzel, alma pürével, pirított burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:
4 db közepes libacomb
1 tk só
8 szem bors
2 szál rozmaring
2 szál kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 db közepes vöröshagyma
5 db alma
Petrezselyem zöld
Méz, chili
1 kg burgonya
1 kg libazsír

Elkészítés:
A libacombokat megmossuk, egy hőálló tálban elrendezzük.
Beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket, a vöröshagymát, a fűszereket (rozmaring, kakukkfű, babérlevél, só, bors), majd az egészet felöntjük az olvasztott zsírral, hogy teljesen ellepje. 125 fokos sütőben két és fél órán át sütjük, majd utána kivesszük, feltekerjük a sütőt 190 fokra. Kivesszük a combokat a zsírból és száraz tepsire tesszük őket, majd a sütőbe tesszük és pirítjuk, hogy szép barnára süljenek. Az almákat megmossuk, magházat eltávolítjuk és feltesszük főzni. Ha megfőtt, pürésítjük botmixerrel. Burgonyát megfőzzük, összetörjük, teflon serpenyőben pirítjuk. Tálalásnál chilis mézzel megkenjük.

További olvasnivalók