Család-barát

Pozsonyi kifli

Tészta:
10 dkg vaj
2 dkg porcukor
20 dkg liszt
5 dkg rétesliszt
0,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 tojás sárgája
pici só
1 citrom reszelt héja.

Dió töltelék:
13 dkg cukor
25 dkg dió
1,3 dl tej
4 dkg mazsola,
2 dkg vaníliás cukor
2 kanál baracklekvár
(pár dkg csoki szemcse, aszalt sárgabarack, összevágva)

A tésztát összegyúrjuk, 3- 4 dkg. tésztákat gömbölyítünk, majd fóliával letakarjuk,hűtőbe tesszük kb. 1 órát. Lisztet nem használunk.
A töltelékeket lefőzzük,kihűtjük. A dióshoz a csokit hűtött állapotba is tehetjük, vagy beleolvasszuk. Finom bárhogy.
A tésztákat kinyújtjuk, hosszúkásra. Majd 3 dkg s töltelékekkel kifliket készítünk. Lekenjük tojással, megszárad , ismét lekenjük.
Száradás után 200 fokon 15- 20 percig sütjük.

További olvasnivalók