Család-barát

Család-barát – receptek

Spenótos brokkoli krémleves

Hozzávalók (4 adag):
400 g leveles spenót
400 g brokkoli
1 zsemle
½ l tej
2 dl tejszín
50 g reszelt parmezán
2 ek olívaolaj
1 kk só
1 kk kakukkfű
1 kk őrölt fekete bors

Elkészítés:
Az olívaolajon megfonnyasztjuk a megmosott és lecsöpögtetett spenótot tépkedjük előtte kisdarabokra, hogy egyszerűbb legyen. A brokkolit rózsákra szedve kevés vízben, sóval pároljuk meg. A zsemlét áztassuk be a tejbe. A megdinsztelt spenótot a brokkolival és a tejbe áztatott zsemlével összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a sót és a fűszereket és együtt felforraljuk. A tányéron szórjuk meg reszelt parmezánnal.

További olvasnivalók