Család-barát

Család-barát – receptek

Grillezett csirkemell sült céklasalátával és karfiolpürével

Hozzávalók (4 főre):
60 dkg csirkemell
6 dkg só
2 gerezd fokhagyma
3 db közepes cékla
1 kis üveg ecetes gyöngyhagyma
2 evőkanál karamellizált cukor
késhegynyi szerecsendió
1 cm gyömbér reszelve
só, bors, csípős paprika, méz, só, fehérbor

Kalóriaszegény karfiolpüré:
1 kg karfiol
6-8 dkg vaj (és/vagy joghurt)
1,5 – 2 dl tej (érzéssel)
szerecsendió, só, bors

Elkészítés:
A félbevágott csirkemelleket pár órára 6%os só oldatos és enyhén fokhagymás vízben pácolom. Ezután szárazra törlöm, és olíva olajon átforgatva megsütöm, egy kis borssal, mézzel megbolondítva. A céklagumókat megmosom és sóval bedörzsölés után 60 percig 200 fokos sütőben megsütöm. Tisztítás után kockázom, karamellizált cukorral és gyöngyhagymával összefőzöm és fűszerezem (bors, csípős paprika, méz, só, fehérbor) és salátaként tálalom.
A karfiolpürével a burgonyapürét helyettesítjük! A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben előfőzzük, majd kevés vajjal és tejjel felhígítva turmixszoljuk krémes állapotra szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezve.

További olvasnivalók