Család-barát

Család-barát – receptek

Tavaszi fű leves

Hozzávalók:
2 marék vegyes friss vadnövény
2 marék zsenge csalán
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt (vagy burgonyapehely)
só,
esetleg 1 kiskanálnyi cukor
6 dl húsleves (vagy zöldségleves)
2 dl tejföl
a tálaláshoz: főtt tojáskockák vagy pirított zsemlekocka

Elkészítés:
A zöld növényeket – mezei sóska, csalán, cickafark, laboda, tyúkhúr, kerekrepkény, vadszázszorszép – megmossuk és összevágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk, majd a húslevessel felöntjük. 4-5 percig főzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Azon melegében kínáljuk
Apróra vágott főtt tojást, pirított zsemlekockát vagy leveles tésztából sütött, „gyomnövényekkel” töltött csigát adhatunk mellé.

További olvasnivalók