Család-barát

Medvehagymaleves chilis sült házi sonka kockákkal

Hozzávalók:
5 dkg medvehagyma,
2 dl kókusztej,
1 dl tej
20 dkg burgonya,
csipet só,
2 db chili,
2 cent Oliva olaj
1 dkg házi sonka
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:
A medvehagymát és a burgonyát feltesszük enyhén sós vízben főni egymás után. Elöl a burgonya és kb. 15 perc után ugorhat a medvehagyma is.
A szódabikarbónát minimális arányban repítjük a hagyma után pusztán abból az okból, hogy a színét megtartsa.
Teljes puhulás után a kókusztejet is felhasználjuk.
A sonkát apró kocka formájában lepiritjuk a friss chilivel ,
Tálaláskor a levest felhabosítjuk és a sonkát rárendezzük. Oliva olajjal meglocsoljuk

További olvasnivalók