Család-barát

Család-barát – receptek

Krémcsokoládé torta vaníliás mascarponéval

Hozzávalók (1 normál tortához):
2 db tojás
11 dkg cukor
15 dkg tejföl
8 dkg vaj (+ a forma kenéshez)
2 dkg kakaópor ( + a forma szórásához)
15 dkg 70 % étcsokoládé
Csipetnyi só
20 dkg mascarpone
1 db vanília rúd
Porcukor a díszítéshez
1 kis doboz málna

Elkészítés:
A tojás sárgáját,a fele cukorral,a tejföllel,a sóval, és a kakaóporral simára keverjük.
A vajat, a csokival gőz felett felolvasztjuk. A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük.
Ebbe forgatjuk a sárgáját tartalmazó masszát. Végül az olvasztott csokoládét óvatosan belekeverjük.
Vajjal kikent, kakaóporral szórt torta formában,(lehetőleg kivehető aljú) 130 fokon,15-20 percig sütjük.
A vanília rúd belsejét egy kis késsel kihúzzuk, és a mascarponéval összekeverjük.
Tálalásnál a torta tetejére tesszük. A málnát a mascarponéra halmozzuk,megszórjuk porcukorral.

További olvasnivalók