Család-barát

Család-barát – receptek

Szürkeharcsa rántva, tárkonyos zöldborsó főzelékkel

Hozzávalók (4 főre):
60 dkg szürkeharcsa
10 dkg liszt
2-3 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
Olaj a sütéshez
80 dkg fagyasztott zöldborsó
5-6 dkg füstölt szalonna
2dl tej
10 dkg vaj
3-4 szál friss tárkony

Bors
4 dl alaplé vagy húsleves
4-5 szem kifliburgonya(héjában megfőzve)

Elkészítés:
A harcsákat 4-be daraboljuk, besózzuk,1/2 órát állni hagyjuk,majd bepanírozzuk. Közben elkészítjük a főzeléket:
A szalonnát kipirítjuk,a zöldborsó kétharmadát hozzáadjuk,sózzuk, borsozzuk,hozzáadjuk az alaplevet,és a tejet,ha a borsó elkészült,a friss tárkonnyal,és a vaj felével turmix gépbe rakjuk és krémesre turmixoljuk (használhatunk botmixert is). A maradék egyharmad zöldborsót le forrázzuk. A megfőtt kifli burgonyákat karikákra vágjuk,és vajban serpenyőben átforgatjuk. A harcsákat kisütjük. Tálalásnál, a krémes zöldborsót összeforgatjuk a párolt zöldborsóval.
Ráhelyezzük a halat, köré a kifliburgonyákat,és megszórjuk petrezselyemmel.

További olvasnivalók