Család-barát

Család-barát – receptek

Bundázott rizsgolyók karfiol pürével és répa salátával

Hozzávalók (4 főre):
40 dkg kerek szemű rizs
14 dkg salotta hagyma
18 dkg vaj
2 dl száraz fehér bor
1 cs. sáfrány
6-7 szelet szárított szarvasgomba
13 dkg parmezán sajt
10 dkg szeletelt mandula
15 dkg BL55 búzaliszt
3 db tojás
20 dkg panír morzsa
½ l étolaj (sütéshez)
1 fej karfiol
25 dkg sárgarépa
1 dl olíva olaj
5 cl alma ecet
1 ek. méz
só, bors ízlés szerint

Elkészítési mód:
A rizsgolyó készítéséhez kerek szemű rizst használjunk. Apróra vágjuk a salotta hagymát és vajon megdinszteljük. Rárakjuk a rizst és felforrósítjuk. Felöntjük egy kevés száraz fehérborral, majd ha ezt elpárologtattuk, felöntjük zöldség alaplével és puhára főzzük. Közben sáfrányt és szárított szarvasgombát adunk hozzá. Ha megpuhult, tálcára öntjük és kihűtjük. Ezek után sajtot és szeletelt mandulát keverünk hozzá, majd bundázzuk (liszt, tojás, morzsa) és bő olajban ropogósra sütjük.
A püréhez vajat hevítünk, a felaprított karfiolt megfuttatjuk rajta, majd száraz fehérborral és zöldség alaplével felengedjük és puhára főzzük. Sóval és fehér borssal ízesítjük, majd turmixoljuk. Tálalás előtt tejszínt és vajat adunk hozzá.
A répasalátához a répát megtisztítjuk és szeletelővel lecsíkozzuk. Tálba tesszük, megszórjuk sóval, hogy levet eresszen és egy fél órára félre tesszük. Addig dresszinget keverünk neki olíva olaj, alma ecet, méz és a répa kicsepegett levének a felhasználásával.

További olvasnivalók