Család-barát

Család-barát – receptek

Báránycsülök medvehagymás cukkinipürével pirított nudlival, kucsmagombával

Báránycsülök : 4 főre
4 db báránycsülök 300-400 gramm/db
1 db tisztított vöröshagyma
10 szem fekete bors
2 db babérlevél
5 gerezd fokhagyma
1 tk só
1/2 kg sertészsír

A csülköket sóval bedörzsöljük, kevés zsírban serpenyőben elősütjük. Magas falú tepsibe rakjuk és a zöldséggel és a fűszerekkel valamint a 1/2 kg zsírral sütőben 130-150 C-on, letakarva 2 órán keresztül sütjük.

Medvehagymás cukkinipüré:
1 csomag medvehagyma
1/2 kg cukkini
1 csipet só
1 csipet fekete bors
5 dkg vaj
1 csomag petrezselyem
1 dl fehérbor

A félkarikára vágott cukkinit vajon sóval-borssal megdinszteljük.Amikor megüvegesedett az összevágott medvehagymát valamint a petrezselymet rászórjuk és felöntjük a fehérborral.
Áttrumixolva és átszűrve tálaljuk.

Nudli :
1/2 kg krumpli
10 dkg liszt
1 egész tojás
1 csipet só
1 csipet bors
1 tk keményítő
5 dkg vaj
20 dkg kucsmagomba

A héjában megfőzött burgonyát megpucoljuk, krumplinyomóval áttörjük, hagyjuk kihűlni. Majd a liszttel, keményítővel, tojással és a fűszerekkel jól összegyúrjuk. 10 perc pihentetés után, egyenlő darabokra vágva rudakat hengergetünk és ezeket 2×2 cm párnácskákra vágjuk. Forrásban levő vízben kifőzzük. Olvasztott vajon a kucsmagombával együtt megpirítjuk.

További olvasnivalók