Család-barát

Család-barát – receptek

Jambalaya

Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj,
1,5 nagyobb csirkemell filé
1 közepes vöröshagyma
1 kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
15 dkg Chorizo kolbász (vagy bármilyen jó minőségű füstöltkolbász)
5 dkg szeletet bacon szalonna
30 deka hosszúszemű rizs
3 szem paradicsom felkockázva
0,5 liter csirke alaplé
1 evőkanál Cajun fűszerkeverék
só, bors, szárított koriander levél

Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk és egy tálban vagy deszkán jól bedörzsöljük a cajun fűszerkeverékkel és kicsit be is sózzuk. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a csirkét, majd áttesszük egy tálba. A visszamaradt olajra mehet a kockázott bacon szalonna és az apróra vágott vöröshagyma. Némi kevergetés után betesszük a karikára vágott kolbászt, a felszeletelt kaliforniai paprikát és a zúzott fokhagymát.
Ha minden szépen megpirult, a csirkét is hozzá keverjük, rászórjuk a rizst és a felkockázott paradicsomot. Ekkor még lehet fűszerezni sóval, borssal korianderrel esetleg még egy kis cajun fűszerrel. (Ha valaki szereti extra csípősen itt tehet bele chilit)
Felöntjük az alap lével az egészet, egyszer elkeverjük és kb 20. percig főzzük amíg a rizs el nem készül.

További olvasnivalók