Család-barát

Család-barát – receptek

Gyümölcshab ropogósokkal

Hozzávalók (8 személyre):

Hab:
• 225 g joghurt
• 75 g cukor
• 185 g tejszín
• 80g gyümölcspüré
• 1 lapzselatin
• 1 db patron a szifonhoz

Gyümölcsragu:
• 80 g gyümölcs
• 5 g zöld fűszer (menta/bazsalikom/koriander)
• friss gyömbér

Müzli:
• 100 g zabpehely
• 50 g méz
• 100 g olajos magvak
• 10 g aszalt gyümölcs
• csipet só

Elkészítés:
A gyümölcsöt a cukorral felfőzzük. Levesszük a tűzről és a hidegvízben áztatott zselatinlapot, kifacsarva hozzá adjuk. Miután langyosra hűlt, hozzá adjuk a joghurtot, majd a tejszínt. Szifonba töltjük, lehűtjük, tálalás előtt egy patront adunk hozzá.
A gyümölcsöt apróra szeljük, mézzel és a szintén apróra vágott friss fűszernövénnyel összekeverjük.
A zabpelyhet összekeverjük a magvakkal, egy serpenyőben átpirítjuk. Ezután az aszalt gyümölccsel és a mézzel elkeverjük. Sütőpapírra terítjük ki és sütőben 175 °C-on sütjük 25 percig.
Pohár aljába rakunk a gyümölcsraguból, a müzliből nagyobb darabokat rakunk rá, erre jön a szifonos hab. Tetejére szintén törhetünk apró müzli morzsákat.

További olvasnivalók