Család-barát

Család-barát – receptek

Sertésszűz Mangós chiliszósszal, friss tavaszi salátával

Hozzávalók:
- 0,5 kg sertésszűz
- 1 kanál vaj
- zöldfűszerek
- friss tavaszi zöldségek

Elkészítés:
Hús előkészítve, lehártyázva, 6% os sóoldatban (1 liter vízbe, 6dkg só) néhány órát állt, majd lemosva, alaposan letörölgetve. Tűzforró serpenyőben, kevés zsiradékon megkérgesítve, majd áttéve az előmelegített sütőbe. 190C-on 12-15 perc. A forró serpenyőbe egy kanál vajat olvasztani, elzárva, csak kicsit karamellizálódjon. A megsült húst ebben meghempergetjük, majd a fűszer kéregbe hempergetjük. (friss kenyérmorzsa, zöld fűszerek)
Köretként friss tavaszi vegyes saláta. (Amit csak össze tudunk friss zöldséget vásárolni, szép színesen)
A húst a saláta mellé érmékre vágva tálaljuk és lazán meglocsoljuk egy kevés Ale mango habanero chiliszósszal. Kb. 30 perc

További olvasnivalók