Család-barát

Család-barát – receptek

Mentás zöldborsóleves zöldfűszeres sonkás grissinivel

Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó
20 dkg burgonya
4 dkg vaj
1 liter húsleves vagy alaplé

2 dl tejszín (30 %-os)
1 cs. mentalevél

Grissinihez:
30 dkg finomliszt
1,5 ek. olívaolaj
1 tk. só
1 ek. zöldfűszerkeverék
1-1,5 dl víz
1 dkg élesztő
½ tk. cukor
20 dkg pármai vagy feketeerdei sonka

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, megdagasztjuk, duplájára kelesztjük, majd jól átgyúrjuk.
A grissinikhez hosszú tetszés szerinti kígyókat sodrunk. Előmelegített 250 fokos sütőben 10 percig sütjük. Mikor kisültek és kissé kihűltek, körbetekerjük a sonkával
A megolvasztott vajra rádobjuk a borsót és a nagyobb kockára vágott, megtisztított, megmosott burgonyát. Picit sózzuk és lefedve pár percig pároljuk. Ezután felöntjük a levessel vagy alaplével, és addig főzzük, amíg a burgonya is puha lesz, ez kb. 10 perc. A tűzről lehúzva kiemeljük a burgonyákat és egy merőkanálnyi borsót és levet vegyesen és aprítógépbe tesszük. Mellédobjuk a megmosott, lecsipkedett mentaleveleket és pürésítjük. Belekeverjük a tejszínt. Kevés levet még hozzámerünk a levesből, jól elkeverjük és visszaöntjük. Ezután már nem forraljuk.

További olvasnivalók