Család-barát

Család-barát – receptek

Répatorta rozmaringos narancsos krémmel

Hozzávalók:
1 narancs
22 dkg sótlan vaj
28 dkg cukor
3 tojás
17,5 dkg őrölt mandula
28 dkg sárgarépa
28 dkg liszt
1 tk. sütőpor
csipet só

A krémhez:
1 narancs reszelt héja és leve
1 ek. méz
1 ek. narancslekvár
25 dkg mascarpone sajtkrém, 1 ág rozmaring, 1 ek. cukor.

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy 24 cm-es sütőformát kivajazunk, majd sütőpapírral kibélelünk.
A narancsot jól megmossuk, héját lereszeljük, kifacsarjuk és a rostjával és a héjával együtt hozzákeverjük a cukorhoz és a tojáshoz. Krémesre keverjük. Hozzáadjuk a mandulát, a megpucolt, lereszelt répát, és jól összekeverjük ezt az elegyet is. Beleforgatjuk a lisztet és a sütőport, csipet sót, és a keveréket a sütőformába kanalazzuk.
Kb. 50 percig sütjük, addig, amíg aranybarna és érintésre szilárd lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően átsült-e. Hagyjuk kihűlni.
A rozmaringot nagyon apróra összevágjuk és összekeverjük a narancs lereszelt héjával, kevés narancslével, kevés cukorral. Állni hagyjuk. Közben a narancsos krémhez kis lángon főzzük a narancslevet a mézzel kb. 5 percig, amíg a felére besűrűsödik, ezután lehűtjük, majd belekeverjük a narancslekvárt és a mascarpone krémet és a rozmaringot. Hűtőben hűtjük. A torta tetejét megkenjük a krémmel és répamarcipánokkal díszítjük.

További olvasnivalók