Család-barát

Spenótos csirkemell tekercs snidlinges burgonyapürével, bazsalikomos paradicsomsalátával

Hozzávalók:

Csirkemellhez:
50 dkg szeletelt csirkemellfilé
20 dkg bébispenót
25 dkg ricotta
1 csomag szeletelt bacon
2 gerezd fokhagyma

őrölt bors
őrölt szerecsendió

Burgonyapüréhez:
80 dkg burgonya
1 csomag snidling
12 dkg vaj

őrölt szerecsendió

Paradicsomsalátához:
8 db paradicsom
1 cs. bazsalikom
2 ek. olívaolaj
1 tk. balzsamecet
½ citrom leve

őrölt bors

Elkészítés:
Kevés olívaolajon a spenótot megfonnyasztjuk, majd zúzott fokhagymával összepároljuk, lecsepegtetjük. Ha mirelit spenótot használunk, akkor lecsöpögtetjük és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A riccottát összekeverjük az apróra vágott fokhagymás spenóttal, majd sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A csirkemelleket megtisztítjuk, nagyon óvatosan kiklopfoljuk, kissé megsózzuk, de vigyázzunk a sóval, mert a töltelék és a bacon is sós, vékonyan megkenjük a spenótos ricottával és felcsavarjuk, majd a szalonnával is körbe tekerjük. 180 fokon kb. 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.
Amíg sül a csirkemell, sós vízben megfőzzük a megtisztított, megmosott, kockára vágott burgonyát. Kevés olvasztott vajon megfuttatjuk a finomra vágott snidlinget, hogy szín és ízanyagai kioldódjanak, majd a maradék vajjal összetörjük. Ha szükséges, sózzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
A paradicsomot megmossuk, tetszés szerint daraboljuk. Az olívaolajat a balzsamecettel és a citromlével együtt elkeverjük és friss bazsalikomleveleket csipkedünk bele ízlés szerint. Sóval, borssal ízesítjük.

További olvasnivalók