Család-barát

Sikálós rétes

Hozzávalók:
10 púpos kanál finomliszt
pici só
2 db tojás sárgája
2,5 dl tejföl
Megkenéshez:
10 csapott kanál liszt
10 kanál olvasztott zsír
Tölteléknek:
reszelt alma
túró

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, és addig dolgozzuk a tésztát még jó sima lesz.
Ezután kinyújtjuk. A lisztet és az olvasztott zsírt jól elkeverjük és rákenjük a kinyújtott tésztára. Ezután feltekerjük, mint egy tekercset.
7 felé vágjuk, és 2 óráig pihentetjük, hűvös helyen, majd egyenként elnyújtjuk tepsi nagyságúra és megtöltjük.
Zsírozott tepsikbe tesszük és a tetejét is megkenjük zsírral.
Előmelegített sütőben kisütjük.

További olvasnivalók