Család-barát

Tojáslikőrös tarte

Hozzávalók: 10 db
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom héj
2 tojás sárgája
Krém:
4 dl tej
2 dkg keményítő
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
fél vanília rúd
2 dl tojáslikőr
tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:
Linzertésztát készítünk: a lisztet a vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal elmorzsoljuk, majd beledolgozzuk a tojás sárgáját.
A tésztát a hűtőben 1 órát pihentetjük.
Kinyújtjuk, majd a kosár formába nyomkodjuk. 160 fokon 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krémhez: a keményítőt elkeverjük 1 dl tejjel és a tojások sárgájával. A maradék tejet a cukorral és a vanília rúd kikapart magjával felforraljuk, hozzákeverjük a keményítős tejet és sűrűre főzzük.
A langyosra hűlt krémmel a kosárka formákat félig töltjük.
Ha teljesen kihűlt, tojáslikőrrel befedjük, tejszínhabbal, esetleg gyümölccsel díszítjük.

További olvasnivalók