Hozzávalók:
4-5 kacsamell filé
só
bors
majoranna
rozmaring
Édesburgonyás köret:
90 dkg édesburgonya
3-4 fej cékla
3 fej fehér hagyma
1 nagyobb fokhagyma
1 csomag feta sajt
őrölt gyömbér
Elkészítés:
Egy serpenyőben felforrósítok olajat, vajat, majd élénk tűzön elősütöm a kacsamellet benne, só, bors, majoranna, rozmaring hozzáadásával. ( Kb. 5 perc) Majd megfordítjuk, további pár percig pirítjuk. Ha megpirult áttesszük egy sütőedényben, tepsibe, alufóliával letakarjuk és 180-max. 200 fokra előmelegített sütőben tovább sütjük.
A körethez édesburgonyát, céklát, fehér hagymát, fokhagymát feldarabolom, tetejére fetasajtot szórok és összesütöm. Esetleg őrölt gyömbérrel ízesítem.