Család-barát

Család-barát – receptek

Fahéjas-kókuszos torta

Hozzávalók:
- 150 gramm liszt
- 125 gramm natúr joghurt
- 125 gramm porcukor
- 70 gramm olvasztott margarin
- fél tasak instant élesztő
- 1 csapott evőkanál fahéj
- 125 gramm kókuszreszelék (+a díszítéshez)

Elkészítés:
A tojásokat összekeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a joghurtot, a vajat, majd a lisztet és az élesztőt. Tegyük bele a kókuszreszeléket és a fahéjat. Az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, majd tíz percet pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd harminc perc alatt készre sütjük a tortát. Egy fogpiszkálót a tésztába szúrva ellenőrizhetjük: akkor van kész ha a tészta nem ragad rá. Hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formából. Tálalás előtt szórjuk meg még kókuszreszelékkel.

További olvasnivalók