Család-barát

Palóc oldalas

 

Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas

1 kis fej hagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
75 dkg friss zöldbab
1 dl tejföl

őrölt bors
pirospaprika

Elkészítés:
Az oldalast besózom, borsozom, egy kevés vizet aláöntve, időnként megforgatva puhára párolom, majd sütőbe tolva ropogós pirosra sütöm.
A belőle kisült zsírból két evőkanálnyit kiveszek, megpirítom benne az összevagdalt vöröshagymát, megszórom a pirospaprikával, ízesítem az összezúzott fokhagymával, a paradicsompürével. Néhány evőkanálnyi vízzel, esetleg száraz fehér borral hígítom, beleadom a feldarabolt zöldbabot, puhára párolom.
Amikor a bab megpuhult összekeverem a tejföllel, tűzálló tálba terítem. A tetejére rakom a csontok mentén feldarabolt, ropogósra sütött oldalast, előmelegített sütőben átforrósítom.

További olvasnivalók