Család-barát

Birkacomb kecskesajt mártással

Hozzávalók (6 főre):
2 kg birkacomb
2 db vöröshagyma
0,5 kg kecskesajt
3 evőkanál mustár
borsikafű
3-4 dkg só
egy kevés olaj
fehér bor
petrezselyem
1 fej fokhagyma

Elkészítés:
A combot kicsontozzuk, besózzuk, és fokhagymával sűrűn megtűzdeljük. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk,elkeverjük a lereszelt kecskesajttal, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk,a mustárt, borsika füvet hozzákeverjük,megsózzuk és 1-2 evőkanál fehérborral meg annyi olajjal keverjük el,hogy jól kenhető legyen. A húst kivajazott vagy kizsírozott tepsibe tesszük, és a masszával bekenjük. Fóliával lezárjuk és közepesen forró sütőben sütjük 2-3 órán át. Ha a hús megpuhult, a fóliát levesszük,és a pecsenyét ropogósra pirítjuk.

További olvasnivalók