Család-barát

Tejszínes spárgakrémleves

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg spárga
5 dkg vaj
2 dl tejszín
3 szál újhagyma
1 db petrezselyemzöld
1 teáskanál kristálycukor
7 dl víz vagy alaplé
fokhagyma

bors

Elkészítés:
A spárgát mossuk meg, csepegtessük le, majd távolítsuk el a fás, száraz részeket. Felszeleteljük kisebb darabokra. Egy lábosban vajat melegítünk, megfuttatjuk rajta az aprított újhagymát, fokhagymát. Tegyük hozzá a spárgát, kevergetve sütjük egy percig. Öntsük fel hét deci vízzel vagy alaplével. Szórjuk meg sóval, borssal, cukorral. Főzzük körülbelül 20 percig. Turmixoljuk, majd felöntjük tejszínnel. Kiforraljuk.. Tálalás előtt megszórjuk aprított petrezselyemmel.

További olvasnivalók