Család-barát

Család-barát – receptek

Radóci csorbaleves (Hazug pacalleves)

Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg csirkehús (comb, mell)
1 piros kaliforniai paprika
1 kisebb zellergumó
1 sárgarépa
2 zellergyökér
1 petrezselyemzöld
2 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
80 dkg tejföl
4 tojás
1 evőkanál borecet
só,bors

Szükséges konyhaeszközök:
Vágódeszka, kés, botmixer, kanál, lábas a levesnek (4-5 literes), kis tál a tejföles habarásnak, tálaláshoz tányér

Elkészítés:
A húsféléket megfőzzük előre egy külön lében. A húst kiszedjük belőle. A zöldségeket nagyobbra vágva megfőzzük, egy újabb lében, majd a hozzávalókat a kaliforniai paprikát kivéve összeturmixoljuk, fűszerezzük. A megfőtt húsokat felaprózzuk. Apró kockákra vágjuk a kaliforniai paprikát.
A tejfölt kikavarjuk a tojás sárgájával, valamint az apróra vágott fokhagymával. Ezzel behabarjuk a levest, az apróra vágott húst visszatesszük bele, a paprikát is, majd tányérba kiszedve kínáljuk.

További olvasnivalók