Család-barát

Legényfogó leves

Hozzávalók 10 Főre:
– 30dkg csirkemell,
– 30dkg csirkemáj,
– 80 dkg, zöldborsó,
– 80 dkg gomba (ízlés szerint lehet vegyesen is),
– 20 dkg vegyes zöldség,
– sárgarépa,
– zeller,
– petrezselyem gyökér,
– 1 fej vöröshagyma,
– 1 dl tejszín,
– 1. evőkanál liszt,
– fél citrom (leve)
– Ízlés szerint: olaj só, tárkony, fehérbors

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és zöldségeket. Néhány percig pirítjuk, fűszerezzük és felengedjük (a legjobb, húsleves-alaplé) kevés alaplével. Fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és zöldborsót. Felengedjük annyi húslével, hogy leves sűrűségű legyen. Amikor minden puhára főtt, beletesszük a májat. Forrástól számított, 5 percig főzzük.
A tejszínt és lisztet csomómentesre keverjük, felengedjük, majd kevés forró lével (állandó kevergetés mellett) a leveshez adjuk.
Meghintjük tárkonnyal, pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá (ez ízlés szerint). Összeforraljuk és lehet is tálalni.

További olvasnivalók