Család-barát

Család-barát – receptek

Legényfogó leves

Hozzávalók 10 Főre:
- 30dkg csirkemell,
- 30dkg csirkemáj,
- 80 dkg, zöldborsó,
- 80 dkg gomba (ízlés szerint lehet vegyesen is),
- 20 dkg vegyes zöldség,
- sárgarépa,
- zeller,
- petrezselyem gyökér,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 dl tejszín,
- 1. evőkanál liszt,
- fél citrom (leve)
- Ízlés szerint: olaj só, tárkony, fehérbors

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és zöldségeket. Néhány percig pirítjuk, fűszerezzük és felengedjük (a legjobb, húsleves-alaplé) kevés alaplével. Fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és zöldborsót. Felengedjük annyi húslével, hogy leves sűrűségű legyen. Amikor minden puhára főtt, beletesszük a májat. Forrástól számított, 5 percig főzzük.
A tejszínt és lisztet csomómentesre keverjük, felengedjük, majd kevés forró lével (állandó kevergetés mellett) a leveshez adjuk.
Meghintjük tárkonnyal, pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá (ez ízlés szerint). Összeforraljuk és lehet is tálalni.

További olvasnivalók