Család-barát

Család-barát – receptek

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:
A palacsinta tésztához:
180 g búzaliszt (BL55)
360 ml 3,5 %-os tej
3 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
2 evőkanál étolaj
1 csipet só
1 nagy csipet kristálycukor

A diótöltelékhez:
10 g porcukor
20 g dió (darált)
100 g baracklekvár

A mákos töltelékhez:
15 g mák (darált)
35 g porcukor
160 g szilvalekvár

Elkészítés:
A darált mákhoz adjuk a porcukrot, és jól összekeverjük.
A darált diót is összekeverjük a porcukorral.
A tojások sárgáját, és fehérjét szétválasztjuk, és mindkettőt keverőtálba tesszük.
A tojássárgához adjuk a cukrot, sót, és a tejet, majd simára keverjük.
Apránként a tojásos keverékhez adjuk a lisztet, olajat, és csomómentesre keverjük.
A tojások fehérjét kemény de nem törős habbá verjük.
A tojáshabot óvatosan a palacsintatésztához adjuk. Úgy keverjük össze, hogy apró habgaluskák is maradhatnak benne
Egy serpenyőt vékonyan kiolajozunk, és és közepes hő fölött kisütjük a palacsintákat. A tésztának csak az egyik oldalát sütjük meg! Addig kell sütni míg a tészta teteje mattá válik. Az elkészült tésztát egy tányérra tesszük. Ennek a palacsintának nem kell vékonynak lennie, 3-5 mm vastag lesz mindegyik, mint egy amerikai pancake.
A palacsintára tesszük a szilvalekvárt, és megszórjuk a porcukros-mákos keverékkel. Erre helyezünk egy újabb réteg palacsintát.
Az utolsó réteg palacsintát megfordítva a sült felével tesszük a tetejére.
El is készült az isteni csúsztatott palacsinta.

További olvasnivalók