Család-barát

Marcipános sült eper

Hozzávalók (2 adag):
300 g eper (friss)
100 g marcipán
2 db tojás (közepes, „M”-es méretű)
1-2 ek liszt

Elkészítés:
Az epreket megmossuk, leszárazzuk, és felcikkezzük.
10 cm átmérőjű créme brulée formákba tesszük őket.
A tojásokat két tálba szétválasztjuk.
A tojássárgához reszeljük a marcipánt, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük vele.
A tojásfehérjét kemény, de nem törős habbá verjük.
A felvert tojásfehérjehabot kis részletekben a marcipános tojássárgához keverjük.
Az így kapott habot egyenlően elosztjuk a sütőformába tett eprek tetején
225 C-ra előmelegített sütőben sütjük légkeverés nélkül 8-10 percen át.

További olvasnivalók