Család-barát

Család-barát – receptek

Mediterrán csirkés penne

Hozzávalók 4 személyre:
Penne tészta
2 db filézett csirkemell
Olaj
25 dk trappista sajt
15 dk füstölt sajt
1 doboz Fallini Formaggi parmezán sajt
Szárnyas fűszersó
Kakukkfű
Szerecsendió

Friss fűszerek:
Aszalt paradicsom
Bazsalikom bokor / cserepes /
Oregáno “. “
2×2 dl 12% – os sovány tejföl

Elkészítése:
1./ Sós vízben kifőzzük a pennét
2./ Párhuzamosan ezzel, serpenyőben kevés olajon megsütjük a kis darabokra vágott, fűszersóban meghempergetett csirkemelleket
3./Előkészítjük a tepsit, amibe beleöntjük az olajat, ami megmaradt a csirkemell darabok sütésekor
4./ Beleöntjük a kifőtt pennetésztát, ráöntjük egyenletesen eloszlatva a csirkemell darabokat
5./ rászórunk bőségesen a szárított kakukkfűből, oregánóból, keveset a szerecsendióból
6./Ráhelyezzük az aszalt paradicsom darabokat egyenletesen eloszlatva, majd az oregáno és bazsalikom bokorból lecsípünk leveleket és beterítjük
7./ 2 db poharas tejföllel / 2×2 dl/
megkenjük
8./ A korábban már lereszelt trappista és füstölt sajtokat a tetejére szórjuk
és megszórjuk még az egészet parmezánnal. /Fallini Formaggi/
Ha úgy ítéljük meg, kevés olajjal még a tepsi szélénél meglocsolhatjuk.
180 fokon előmelegített sütő középső rácsán kb. 45 perc alatt megsütjük .

További olvasnivalók