Család-barát

Család-barát – receptek

Töltött karalábé (light)

Hozzávalók 4 főre
• Új karalábé (zöld) 10 db
• Pulykahús 300 gr
• Köles 100 gr
• Tojás 3 db
• Olaj 1 dl
• Só 50 gr
• Bors 5 gr
• Petrezselyemlevél 1 csomó
• Főzőtejszín 2 dl
• Újhagyma 1 szál
• Tejföl 2 dl

Elkészítés:
A karalábékat meghámozzuk, majd a belsejét 8 darabnak üregesre kivájjuk.
A maradék 2 darabot összevágjuk apróra. A darálthúst sóval borssal és vágott friss petrezselyemmel ízesítjük, a főtt kölest és az egész tojást hozzákeverjük. Ezek után a kivájt karalábéba töltjük.
Olajon az apróra vágott újhagymát megpirítjuk majd a darabolt karalábét rátéve sóval és borssal ízesítés után összepirítjuk. Vízzel felengedés után a töltött karalábékat a lábasba helyezzük és fedő alatt 30 perc alatt puhára pároljuk.
A kész tölteléket ezek után kivesszük és melegen tartjuk. A pároló léből a karalábé egyharmad részét kiszedjük egy tálba. Elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel majd leturmixoljuk. Ezután a maradék kétharmadhoz keverjük a lábosban és lassú tűzön kiforraljuk. Apróra vágott friss petrezselymet keverünk bele.
Tálalás mélytányérban. A főzeléket beleszedjük majd 2 darab töltött karalábét belehelyezünk. Díszíteni nem szükséges.

További olvasnivalók