Család-barát

Család-barát – receptek

Pusztai Öhöm bográcsban (pusztai étel)

Hozzávalók (4 személyre):
4 marék lebbencstészta
15 dkg. füstölt szalonna
1 kávéskanálnyi őrölt paprika
1 közepes vöröshagyma
2 db zöldpaprika karikázva
40 dkg. darát hús

Elkészítése:
Az apró kockára vágott szalonnát tepertőjére pirítjuk, és ehhez még 1-2 evőkanálnyi zsír teszünk. Ezután rögtön ebbe a bő zsírba kevergetve jó barnára pirítjuk a tésztával együtt átforgatjuk a darát húst, ( kolbászhús) befűszerezzük és a tészta térfogatának kb. 2 szeres vízzel felöntjük és lassan főzzük és kavargatjuk. Amikor el kezdi elfőni a levét, a bogrács fülét kézbe fogva mozgatjuk a benne lévő ételt. a bogrács rázogatását és a benne lévő étel forgatását addig folytatjuk amíg minden része megpirul.

További olvasnivalók