Család-barát

Család-barát – receptek

Rebarbarás-almás rétes: dobd fel a rétesed!

Tálaláskor szeleteljük fel, tegyük nagy tányérra, és mellé vaníliaszószt csorgassunk. Friss eperszemekkel és mentalevéllel dekorálhajuk.
Hozzávalók:
1 csomag friss réteslap vagy leveles tészta
2 marék eper
6 szál rebarbara
4 evőkanál barna cukor
fél citrom leve
olvasztott vaj a réteslapokhoz

Vágjuk negyedekre az epret, centis darabokra a rebarbarát, keverjük össze a citromlével és a cukorral. K
Hajtsuk szét a réteslapokat, tegyük egy tiszta konyharuhára, laponként csorgassuk meg olvasztott vajjal, majd tegyünk négyet egymás tetejére. A széle mellé kanalazzunk a gyümölcsös töltelékből, majd konyharuha segítségével göngyöljük fel. Nyomjuk jól össze a végeit, tegyük egy sütőlapra, és a tetejét kenjük meg olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőben süssük 160 fokon körülbelül 25-30 percig.
Ha leveles tésztából készítjük, akkor a fél centi vastagságú tésztát töltsük meg a töltelékkel. Göngyöljük fel, de csak egyszer fordítsuk át, hogy ne legyen túl vastag a tészta. Forró sütőben 170 fokon süssük legalább 30 percig.

További olvasnivalók