Család-barát

Család-barát – receptek

Baconos spárga, 5 hozzávalós tavaszi salátával

Hozzávalók (2 személyre):
Spárgához:
- 1 csomag zöld színű spárga
- 10 dkg bacon

Salátához:
- 10 dkg koktél paradicsom
- 10 dkg kis szemű eper
- 10 dkg mozzarella
- 1 teáskanál balzsam ecet
- nagy szemű só

Szükséges eszközök:
- nagy tepsi
- sütőpapír
- vágódeszka
- kés
- gyümölcsmosó
- papírtörlő
- salátástál
- salátakeverő

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. A spárgát mossuk meg. Törjük le a fás részét. A bacont csíkozzuk fel. Béleljük ki a tepsi sütőpapírral. A spárgákat egyenként tekerjük be a baconbe, majd fektessük szépen sorba a tepsibe. 10-15 perc alatt süssük szép ropogósra.
3. Mossuk meg az epret és a paradicsomot. Vágjuk negyedekre őket, és tegyük a salátás tálba. Adjuk hozzá a balzsamecetet és keverjük össze. Majd adjuk hozzá a mozzarellát.
4. Mikor a spárga elkészült vegyük ki a sütőből.
5. Tálaláskor tegyünk spárgát a tányérra, szedjünk mellé salátát, aminek a tetejét szórjuk meg nagy szemű sóval.

További olvasnivalók