Család-barát

Család-barát – receptek

Májas csirkemell tarhonyával

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
1 kg csirkemáj
20 dkg húsos szalonna
2 csomag gépi tarhonya
libazsír
pár darab friss paradicsom
pár darab friss zöldpaprika
zöldhagyma
3-4 darab tv paprika
3-4 gerezd fokhagyma
fűszerek keveréke
só, bors
1 dl száraz vörös bor

Elkészítés:
Libazsíron átsütjük a csirkemelleket, kivesszük. Bekerül a friss zöldhagyma a zsírba, átfuttatjuk, erre rakjuk a csirkemájat, hozzáadjuk felkockázva a paprikát és paradicsomokat, majd kockára vágott húsos szalonna kerül bele.
A fűszerek: a zúzott fokhagyma, fűszerek keveréke – titkos, só, bors, egy deci száraz vörös bor belemegy, kiforraljuk, és élelmiszer keményítővel megkötjük. Ezután a tarhonyával és a frissen sült csirkemellel tálaljuk.

További olvasnivalók