Család-barát

Spenótos házi gnocchi

Hozzávalók 4 személyre:
100 g spenót
3 szelet bacon
2 dl Főzőtejszín
Pekarinó sajt
Fokhagyma
Gnocchi:
300 g főtt, kihűtött reszelt burgonya
kb. 300 g liszt
1 tojás

Elkészítés:
1., Gyúrjuk össze a gnocchi tésztáját. Annyi lisztet adagoljunk hozzá, amíg puha, nem ragacsos tészta nem lesz belőle.
2., Vágjuk négy egyenlő részre, majd mindegyikből formázzunk ujjnyi vastag kígyókat. Vágjuk fel késsel, majd villával adjunk neki gnocchi alakot.
3., Gyöngyöző vízben főzzük ki.
4., Kockázott bacont serpenyőben pirítsunk meg. Dobjuk rá a gnocchit. Forgassuk át benne, majd jöhet a tejszín. Adhatunk hozzá egy kis kék sajtot is.
5., Egyet rottyan, és reszeljünk bele fokhagymát, majd rögtön tálaljuk is. Reszelt pecorinó sajttal megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!

További olvasnivalók