Család-barát

Család-barát – receptek

Spenótos lasagne

Hozzávalók:

Egy jénai tálhoz:
100 g bébi spenót
9 lasagne lap (spenótos)
1 szál répa kockázva
50 g parmezán
100 g füstölt sajt
50 g liszt
50 vaj
3-4 dl meleg tej
olívaolaj, fokhagyma, oregánó

Elkészítés:
1., Először lágy besamelt készítünk. A vajat megolvasztjuk, liszttel elkeverjük, majd langyos tejjel felöntjük. Ha túl kemény lett, akkor még sonkatekercsnek jó lehet. Ha forró tejet adunk hozzá lehet hígítani. Figyeljünk oda a sűrűségre, és ne használjunk margarint.
Ízesítsük fokhagymával és friss oregánóval.
2., Tegyünk le egy réteg lasagne lapot (nekem 3 fért a tálba). A besamel 1/3-át öntsük rá, majd szórjuk meg spenót levelekkel (1/3) és répa kockákkal.
3., Jöhet rá még 2 réteg. Lehet több is, ha van még hozzávaló.
4., Tetejére is besamel, spenót, répa és sajt.
5., Forró sütőben süssük kb. 20-25 percig, légkeveréssel. Ha a pirult felszínt szeretjük, akkor grill módban még rásüthetünk.

További olvasnivalók