Család-barát

Tészta spárgás-citromos csicseri szósszal

Hozzávalók:
100g csicseriborsó
1 db bio citrom (leve és héja szükséges)
1 csokor spárga
200g köles szélesmetélt
őrölt bors

Elkészítés:
1. Előző este áztass be 100g csicseriborsót. Másnap szűrd, öblítsd le és főzd puhára kb. 1,5 óra alatt.
2. Amikor megfőtt, turmixold krémesre fél (kezeletlen, bio!) citrom levével és egy kiskanálnyi apróra vágott / reszelt citromhéjjal. Annyi főzőlevet adj hozzá turmixolás közben, amennyitől elég krémes lesz. (Használhatod a csicseriborsó és a tészta/spárga főzőlevét is.)
3. Tisztíts meg egy csokor spárgát a fás részektől és vágd 1-2 centis darabokra.
4. Forralj kb. 1,5 liter vizet és 5 perc alatt főzd meg a tésztát és a spárgát (mehetnek egy lábosba!). Itt @edenpremium köles szélesmetéltet használtam.
5. Szűrd le a tésztát, spárgát, és forgasd össze a citromos, csicseris szósszal. Frissen őrölt borssal, és ízlés szerint még pár csepp citromlével tálald. Jó étvágyat!
Tipp: ha szeretnél gyorsítani a recepten, készen vett natúr hummuszt is kikeverhetsz a citromlével, citromhéjjal, főzőlével.

További olvasnivalók