Család-barát

Család-barát – receptek

Epres- sajtkrémes torta

Hozzávalók:

Piskótához:
4 db tojás
10 dkg cukor
½ kávéskanál sütőpor
10 dkg liszt
1,5 evőkanál olaj

Krém:
20 dkg porcukor
3 ek forró víz
25 dkg natúr sajtkrém
1 db citrom (bio)
40 dkg eper

Elkészítés:
Az egész tojást a cukrot felverjük, hozzáadjuk a sütőport ,lisztet, olajat. Sütőpapíros tepsibe tesszük a masszát és 190 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Közben a krémhez a porcukrot és vizet kikeverjük, majd hozzáadjuk a sajtkrémet a reszelt citrom héjat és levet. Az eperből 15 dkg-ot pürésítünk és a kisült piskótára kenjük. Ha kicsit kihűlt a piskóta felvágjuk kb 6 db 40 cm-es csíkokra. A csíkok közül feltekerünk egyet szorosan, és egy tányér közepére helyezzük. Ezután a többi piskótával körbe tekerjük a roládot, addig amíg a csíkok el nem fogynak. A torta tetejét és oldalát bekenjük a sajtkrémmel, majd a tetejét befedjük a feldarabolt eperrel. Hűtőbe tesszük 1 órára.

További olvasnivalók