Család-barát

Rebarbara krémleves

Hozzávalók:
7 közepes szár rebarbara
1 vanília rúd
1 db fahéjrúd
6 db szegfűszeg
0.5 citromból nyert citromhéj
6 ek cukor (ízlés szerint)
1.5 l víz

Elkészítés:
A rebarbarát megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és feltesszük főni annyi vízzel, ami bőven ellepi.
Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom héját lehámozva, valamint a fűszereket, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Mikor megfőtt, eltávolítjuk a fűszereket és a citromhéjat, majd botmixerrel leturmixoljuk.
Pár percig forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. (Ha esetleg nem elég édes, adhatunk hozzá még cukort.)
Lehűtve tálaljuk. Adhatunk hozzá tejszínhabot tálaláskor.
Ha valaki szeretné sűríteni pudingporos vagy sima lisztes habarással megteheti!

További olvasnivalók