Család-barát

Spenótos galuska

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
70 g vaj
500 g friss spenót
300g kenyér
100 ml tej
100 g parmezán
2 db tojás
3-4 ek liszt
só,bors
friss zsálya

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés vajon megfonnyasztjuk ,majd a fokhagymát is hozzáadjuk. A megmosott spenótot tegyük a hagymás alapra és megvárjuk míg megpárolódik. Leturmixoljuk, pürésítjük. Vágjuk a kenyeret apróra és locsoljuk meg a megmelegített tejjel. Adjuk hozzá a spenótot a reszelt parmezánt a tojásokat és a lisztet, sózzuk ,borsozzuk. Olvasszuk meg a maradék vajat egy serpenyőben és két evőkanál segítségével galuskát szaggatunk és megpirítjuk a vajban. Vágjuk csíkokra a zsályát és a galuskával együtt pirítjuk. Parmezánnal megszórjuk tálaláskor.

További olvasnivalók