Család-barát

Rakott cukkini

Hozzávalók: (4 fős adag)

50 dkg darált sertéscomb
2 hagyma
4 kicsi cukkini (80-100 dkg)
3dl rizs
1 kis sűrített paradicsom
cukor, só, bors

Besamel hozzávalók:
4 dl tej
4 dkg vaj
3 dkg liszt
reszelt sajt
szerecsendió

Elkészítés módja:

3dl rizst megfőzök és az első réteg cukkinire terítem.
Az apróra vágott hagymát megpárolom az olajon, hozzáadom a darált húst, miután mindenhol kifehéredett, sózom, borsozom, belekeverem a sűrített paradicsomot, és fedő alatt kb. 10 percig párolom.
Közben a vajból, lisztből és tejből besamelt főzök. A kész besamelt kicsit megsózom, szerecsendióval fűszerezem, és egy maréknyi reszelt sajtot keverek bele.
A cukkiniket felkarikázom (2-3mm vastagra), besózom, tetszés szerint fűszerezem, majd szűrőkanálban lecsöpögtetem.
Egy tűzálló tálban összeállítom. Egy réteg cukkini – a darált húsos ragu fele-, egy réteg cukkini – a darált húsos ragu második fele-, a maradék cukkini – besamel – reszelt sajt. Tepsi mérete (kb. 25-30 cm-es)
Előmelegített sütőben 180-200 fokon addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején. (k.b.30-40 percig)

További olvasnivalók