Család-barát

Család-barát – receptek

Édes-savanyú csirke

Hozzávalók:
4 db csirkecomb (felső)
1 db ananász (konzerv 560 g-os)
1 db piros kaliforniai paprika
2 fej vöröshagyma
1 db kígyóuborka
5 evőkanál sötét szójaszósz
5 evőkanál almaecet
2 púpozott evőkanál cukor
1 teáskanál só
70 g kis konzerv paradicsompüré
víz
1 diónyi friss gyömbér
3 evőkanál étkezési keményítő
300 ml étolaj

A páchoz:
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál reszelt gyömbér
1 db tojás
1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés: 
A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk.
A combfiléket felkockázzuk.
A csirkecombokat egy keverőtálba tesszük és hozzátesszük a pác hozzávalóit.
Jól összekeverjük, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és kb. egy centis szeletekre vágjuk.
A kaliforniai paprikát felkockázzuk.
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk.
Egy lábosban az ananászt a levével együtt feltesszük főni.
Hozzáadjuk a tisztított, darabolt zöldségeket.
Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, szójaszószt, és paradicsompürét.
Ízesítjük sóval, cukorral, és ecettel. Ezt mindenki a saját szája ízének megfelelően változtathatja.
Kb. 10 perc főzés után vízzel elkevert keményítővel besűrítjük
Folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ez kb. 2 perc. Ezután levesszük a tűzről.
Egy serpenyőben, bő forró olajban a csirkecombokat kb. 3 perc alatt ropogósra sütjük.
Ezután a húst kivesszük az olajból, és jól lecsepegtetjük.
A húst egy tiszta serpenyőbe tesszük, és hozzáadjuk az édes-savanyú mártást.
Kb. öt percig együtt főzzük.
Párolt jázminrizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

További olvasnivalók